به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، پریسا کرمی مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان گفت: آثار و تبعات منفی عدم توجه به مقوله کتاب و فرهنگ مطالعه سالهای بعد خودش را نشان میدهد.
وی هزینه کردن برای کتاب را به مثابه سرمایه گذاری دانست و افزود: خوشبختانه اعضای انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان رشت نگاه ویژهای به بحث کتاب و کتابخوانی دارند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان با اشاره به برگزاری برخی از جلسات اداری بخشداران در فضای کتابخانههای عمومی، گفت: آموزش و پرورش نیز از طریق برگزاری اردوهای یکروزه در کتابخانهها به دانش آموزان لذت کتابخوانی و تورق کتاب را میچشاند لذا باید برای معرفی و آشنایی جامعه با کتاب و کتابخانه و کتابخوانی اهتمام داشته باشیم.
این مسئول فرهنگی یادآور شد: با توجه به تاکید استاندار گیلان و با در نظر گرفتن وضعیت بودجهای دولت، استفاده بهینه از فضاهای موجود مد نظر اداره کل کتابخانههای عمومی استان قرار دارد لذا در حال حاضر به دنبال گسترش فضای کتابخانهای نیستیم و البته به دنبال بهبود وضعیت بودجهای ساخت و ساز را آغاز خواهیم کرد.
وی دو سالن آمفی تئاتر کتابخانههای کوچصفهان و خمام را جزو فضاهای فرهنگی شهرستان رشت دانست که نیازمند توجه ویژه است و خاطرنشان کرد: با توجه به قرار گرفتن کتابخانه امام حسن مجتبی (ع) رشت و کتابخانه کوچصفهان در داخل پارک باید بحث تامین امنیت جدی گرفته شود.
کرمی با بیان اینکه هفت محله از مناطق کم برخوردار فاقد کتابخانه شهرستان رشت تحت پوشش کتابخانه سیار است، گفت: کتابخانه سیار ما مشکل حمل و نقل دارد و هر دو ماه یکبار از پلیس راهور مجوز دریافت میکنیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی گیلان معرفی شهر رشت به عنوان پایتخت کتاب را نیازمند یک مجموعه اقدامات فرهنگی از جمله برگزاری برخی از برنامهها و نصب المانهای فرهنگی با محوریت کتاب و کتابخوانی دانست و اضافه کرد: باید با هماهنگی شهرداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برنامه ریزیهای لازم صورت گیرد.
وی با بیان اینک امروزه کتابخانههای عمومی صرفا فضای بده و بستان کتاب نیست، تصریح کرد: برگزاری دورههای آموزشی، پاتوقهای فرهنگی، نشستها و محافل فرهنگی و نقد کتاب و... از جمله شاخصهای امتیازآور در انتخاب پایتخت کتاب است.
این مقام مسئول با اشاره به عدم تحقق احداث کتابخانه عمومی در مسکن مهر رشت از سوی شهرداری، تصریح کرد: در حال حاضر میتوانیم یک فضای کتابخانهای با زیربنای ۴۵۰ مترمربع احداث کنیم، اما جمعیت فعلی مسکن مهر رشت بیش از ۴۹ هزار نفر است که تا ۱۲۰ هزار نفر افزایش پیدا میکند لذا نیازمند یک فضای کتابخانهای یک هزار مترمربع هستیم و در این راستا میتوانیم از ظرفیت خیران کتابخانه ساز استفاده کنیم.
گرایش و دلبستگی بین مردم و کتاب، کتابخانه و مطالعه را همچنان حفظ و تقویت کنیم
فرماندار رشت نیز در این جلسه، نقش کتاب و مطالعه را در ارتقای فرهنگ عمومی بسیار روشن دانست و گفت: همه باید تلاش کنیم از ظرفیت انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان برای ارتقای فرهنگ عمومی جامعه بهره بگیریم.
میرشمس مومنی زاده گسترش فضای مجازی را موجب کمرنگ شدن بحث مطالعه طی سالهای اخیر دانست و افزود: لازم است با ارائه طرحها و ایدههای نو و خلاقانه پیوند، گرایش و دلبستگی بین مردم و کتاب، کتابخانه و مطالعه را همچنان حفظ و تقویت کنیم.
وی ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی را کم هزینهترین اقدام برای ارتقای فرهنگ عمومی دانست و یادآور شد: مقابله با آسیبهای فرهنگی و اجتماعی به مراتب پر هزینهتر از هزینه کرد برای کتاب و کتابخوانی است. البته باید زمینههای لازم را برای حضور اصناف و اقشار و سنین مختلف در فضای کتابخانه فراهم کنیم.
این مقام مسئول با تاکید بر لزوم استانداردسازی فضای کتابخانهای شهرستان، عنوان کرد: باید علاوه بر توسعه فضای فیزیکی کتابخانه ها، فضاهای موجود را نوسازی کنیم و کتابهای متناسب با نیاز روز جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان را فراهم و خدمات رفاهی لازم را در کتابخانههای عمومی به وجود آوریم.
مومنی زاده همچنین خواستار مشارکت بخش خصوصی و خیرین در امر توسعه فضای کتابخانهای شد و گفت: نونهالان و کودکان باید قبل از شکل گیری شخصیتشان با کتاب انس و الفت پیدا کنند تا فضای مجازی نتواند فاصلهای بین آنان با کتاب ایجاد کند.
وی پرداخت سهم نیم درصد کتابخانههای عمومی را جزو ماموریتهای شهرداری دانست و خاطرنشان کرد: باید بین اداره کتابخانههای عمومی شهرستان با شهرداران تعامل و همدلی وجود داشته باشد.
انتهای پیام/آ